Vetarm recept voor Marokkaanse kalfslapjes:

500 g kalfslappen
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
500 g tomaten
1 blik kikkererwten (à 400 g)
enkele draadjes saffraan
3 el MCT-olie
1 tl gemalen koriander
1 tl djinten (gemalen komijn) zoutpeper

Dep het vlees droog en snijd het in flinke stukken. Ontvel de tomaten door het vel in te snijden en ze even in kokend water onder te dompelen. Snijd de tomaten in parten. Spoel de kikkererwten af. Week de saffraan in 2 eetlepels heet water. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend lichtbruin. Neem het uit de pan en bestrooi het met peper en zout. Fruit de ui met de knoflook in ± 5 minuten glazig. Bak de tomaten 5 minuten op hoog vuur mee. Voeg de saffraandraadjes, het weekvocht, de koriander en djinten toe en bak alles al omscheppend 2 minuten. Breng het met 2½ dl heet water aan de kook. Leg het vlees terug in de pan en stoof het, met het deksel op de pan, in ± 75 minuten gaar. Stoof de laatste 15 minuten de kikkererwten mee.
Tip: Serveer de kalfslapjes met Marokkaans brood of stokbrood.

Dit recept bevat 19 g LCT-vet
Per portie bevat dit recept 4,8 g LCT-vet