Vetarm recept voor biefburger met sinaasappelsaus

(2 personen)
2 tartaartjes
2 wortels, in dunne reepjes
40 g bamboescheuten (uit blik), in dunne reepjes
1 el MCT-olie
1 kleine koolrabi (in dunne reepjes gesneden)
1 tl sambal
1 dl ketjap manis
1 dl sinaasappelsap
4 takjes peterselie allesbinder zout peper

Verhit de olie in een hapjespan met antiaanbaklaag. Bak de biefburgers in ca. 8 minuten bruin en gaar, halverwege keren.Neem de biefburgers uit de pan en leg deze op een warm bord. Dek ze vervolgens met aluminiumfolie af en houd ze warm. Schep de wortel- en bamboereepjes en koolrabi door het bakvet en smoor deze met het deksel op de pan in ongeveer 4 minuten beetgaar. Voeg vervolgens de sambal, ketjap en sinaasappelsap toe. Breng het geheel aan de kook en bind het met allesbinder bij. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep de groenten uit de saus op een bord. Schep vervolgens de saus op twee warme borden. Halveer de biefburgers overlangs en leg de onderste helften in de saus. Verdeel de groente erover en zet de andere halve biefburgers erop. Garneer het geheel met een toefje peterselie.

Dit recept bevat 6,2 g LCT-vet
Per portie bevat dit recept 3,1 g LCT-vet