Vetarm recept voor vis tonijn

4 tonijnfilets van ca. 200 g
sap van 2 limoenen
2 el MCT-margarine
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, zeer fijngehakt
2 takjes peterselie, fijngehakt
1 tl selderij, fijngehakt
½ tl kerriepoeder
½ el tomatenpuree
½ rode paprika, gesneden zout en versgemalen zwarte peper
5 dl water
1 el tarwebloem

Leg de vis in een schaal en besprenkel deze met limoensap. Fruit de ui samen met de knoflook, peterselie, selderij, kerriepoeder, tomatenpuree, paprika, zout en peper in een braadpan. Leg de vis in dit mengsel en doe het water, op 2 eetlepels na, erbij. Temper de warmte en laat het geheel 15 minuten pruttelen. Vermeng de bloem met de achtergehouden 2 eetlepels water en roer dit tot een stevig papje. Roer dit langzaam door de inhoud van de pan en laat het geheel koken tot de saus gebonden is en de vis gaar is (ca. 3 minuten).

Dit recept bevat 15,4 g LCT-vet
Per portie bevat dit recept 3,8 g LCT