Vetarm recept voor vis tongreepjes met sinaasappel
2 tongfilets
1 sinaasappel
1 prei, in smalle ringen gesnedenzout
3 el MCT-olie
2 el sesamzaadTabasco
3 el sojasaus (ketjap)
1 theelepel bruine basterdsuiker
Schil de sinaasappel met een fruitmesje tot op het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit en vang het sap dat hierbij vrijkomt op.
Spoel de tongfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd elke tongfilet in de lengte in 5 smalle repen. Bestrooi ze met een beetje zout. Verhit de olie in een wok of een diepe braadpan. Bak hierin de preiringen en de repen tong al omscheppend gaar. Roer de stukjes sinaasappel, het opgevangen sinaasappelsap een paar druppels Tabasco, de sojasaus en de bruine basterdsuiker erdoor. Laat het geheel in ongeveer 1 minuut heet worden. Bestrooi met sesamzaad.
Serveer met rijst.
Dit recept bevat 16 g LCT
Per portie bevat dit recept 8 g LCT