Vetarm recept voor vis kabeljauw pakketjes
4 kabeljauwfilets (150 g elk)
1 ½ el gedroogde nasi- of bamikruiden
400 g snijbonen gesneden
1 bosje lente-uitjes, gesneden
100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
2 el MCT-margarine
100 g taugé
2 el citroensap
8 el ketjap manis
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de filets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets aan beide kanten met in totaal 1 eetlepel van de nasi-of bamikruiden. Kook de snijbonen in ruim kokend water in ca. 5 minuten beetgaar. Afgieten en laten uitlekken. Roerbak de snijbonen, de lente-uitjes en de kerstomaatjes in de MCT-margarine gedurende 1 minuut. Voeg het citroensap, de ketjap en ½ eetlepel van de kruiden toe en laat het nog 1 minuut koken. Roer de taugé erdoor en zet het vuur uit. Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van ca. 30 cm af. Schep het groentemengsel op het folie, leg de gekruide visfilets erop en schep de rest van het vocht van de groente erover. Sluit de pakketjes losjes. Leg de pakketjes in het midden van de voorverwarmde oven en laat de vis in ca. 15 minuten gaar worden.
Indien de pakketjes later gegeten worden moeten de groenten eerst afkoelen voordat ze met de vis worden ingepakt. Bewaar de pakketjes dan tot gebruik in de koelkast. Variatie:: vervang de kabeljauwfilet door tonijnfilet.
Dit recept bevat 10,2 g LCT-vet
Per portie bevat dit recept 2,5 g LCT-vet