Vetarm recept voor toetje van flensjes met fruit:
3 eiwitten
250 ml magere melk
100 g bloem of zelfrijzend bakmeel
mespunt zout
MCT-olie
voor de vulling:
verschillende soorten fruit naar keuze (appel, peer, aardbeien, perziken)
Maak van de genoemde ingrediënten het beslag voor de flensjes door alles door elkaar te mengen. Bak flensjes in een koekenpan met een klein beetje MCT-olie.
Was of schil het fruit en snijd in stukjes. Eventueel kan het fruit eerst gebakken worden in een klein beetje MCT-olie. Serveer de warme flensjes op een (voorverwarmd) bord en plaats het fruit erop alvorens de flensjes dubbel te klappen. Garneer eventueel met poedersuiker.
Tip: als gebakken appel gekozen wordt als vulling wordt het extra smakelijk door wat kaneel en/of suiker toe te voegen.
Dit recept bevat 1,2 g LCT-vet
Per portie bevat dit recept 0,3 g LCT-vet