Een stevige dosis energie, zonder dat die extra calorieën als lichaamsvet worden aangezet. Sterker nog, je vetverbranding wordt flink gestimuleerd. XXL’s MCT olie maakt het mogelijk.

Voordelen MCT Olie

  • Geeft snel langdurige energie uit pure MCT olie
  • 225 kcal per 30 ml; wordt niet als vet opgeslagen
  • Verhoogt de vetverbranding door de schildklier actief te houden
  • Gaat afbraak van spiermassa tegen tijdens een dieet
  • Ondersteunt de lichaamseigen testosteronproductie
  • Verhoogt de weerstand

MCT olie is niet zomaar een vetzuur

MCT olie is een krachtige bron van energie, veel energie. Met slechts 30 ml kun je al rekenen op 225 langdurig vrijkomende kcal waar je echt wat aan hebt. Ideaal op momenten dat je even wat energie kunt gebruiken. Maar ook als je eenvoudig en snel aan wat extra calorieën wilt komen sta je sterk met MCT olie. Het heeft al talloze bodybuilders door hun bulkfases heen geloodst.

Maar word je daar dan niet dik van? Nee, integendeel. MCT olie is door zijn middellange keten vetzuren namelijk anders dan andere vetbronnen. Waar vet normaal gesproken direct door de lymfevaten het lichaam wordt ingezogen om zich daar als lichaamsvet te nestelen, laat MCT olie zich met zijn middellange ketens niet zomaar grijpen. In plaats daarvan leveren die ketens langdurig energie zonder dik te maken.

MCT Olie ter ondersteuning van spiergroei

Kom je lastig aan in spiermassa? Grote kans dat je te weinig calorieën binnenkrijgt. Om lekker te groeien zul je namelijk al gauw 500 kcal boven je onderhoud moeten zitten. Lastig, vooral als je gaat voor hoogwaardige calorieën die je spieren vrijhouden van overtollig vet. Je kunt elke dag laten verzanden in een worsteling om maar voldoende calorieën binnen te krijgen – of je kiest voor de makkelijke oplossing.

MCT olie wordt steeds vaker door krachtsporters gebruikt om hun dagelijkse calorie-inname verantwoord op te krikken. Combineer het bijvoorbeeld met je eiwitshake, zodat je direct twee vliegen in één klap slaat: spierherstel en extra calorieën om je groei flink op te voeren. Gebruik je een Weight Gainer? Vul ‘m eens aan met wat MCT olie om er nog meer bruikbare calorieën uit te halen.

MCT Olie om sneller af te vallen en spieren droger te trainen

Je vraagt je misschien af hoe vetzuren je kunnen helpen in de strijd tegen lichaamsvet. Dat klinkt inderdaad wat tegenstrijdig. Toch hebben er inmiddels flink wat studies uitgewezen dat MCT olie bijdraagt aan een strak lichaam zonder overtollig vet. Hoe? MCT olie stimuleert als één van de weinige vetten de schildklier, waardoor de vetverbranding in je lichaam een aardig tandje bijzet. Waar je lichaam voorheen liever op koolhydraten teerde, zorgt MCT olie ervoor dat je vetreserves eindelijk eens aangesproken worden. Spiermassa komt zo scherper tot uiting voor een krachtige atletische look.

Voor bodybuilders en fitnessers heeft MCT olie nog een bijkomend voordeel: het voorkomt spierafbraak. Na een intensieve training zijn je glycogeendepots geheel leeg getrokken, waardoor spiermassa wordt afgebroken om als energie te dienen. Met een beetje MCT olie voor de training is je lichaam niet langer meer gedwongen om spieren af te breken, omdat het kan functioneren op de langdurige energieafgifte van MCT.

En wist je dat MCT olie de opname van aminozuren en mineralen verhoogt? Hierdoor zal je lichaam sneller en vollediger herstellen na inspanning. Het biedt daarnaast een krachtige verhoging van je weerstand, met name doordat het de darmen beschermt tegen talloze ongezonde bacteriën en schimmels.

Gebruik

Neem 2 eetlepels (30ml) voor de training en neem 1 dosering van 30ml voor het slapen gaan. Neem maximaal 3 doseringen per dag.
MCT Olie kan je door je proteïneshake mengen.

Supplement Facts

Inhoud: 500 ml
Grootte Dosering: 30 ml
Aantal Doseringen per verpakking: 17

Voedingswaarde per: 30 ml
Energie 225,0 kcal
Eiwit 0,0 gram
Koolhydraten 0,0 gram
waarvan suiker 0,0 gram
Vet 29,0 gram
waarvan MCT 29,0 gram
Vezels 0,0 gram
Natrium 0,0 gram

Ingrediënten: Middellange keten vetzuren (MCT).

Allergie-informatie: Dit product bevat geen allergenen.

Veel gestelde vragen

V) Hoe kan ik MCT olie het best gebruiken om af te vallen/droger te worden?
A) Om optimaal te profiteren van de hogere vetverbranding raden we aan de MCT olie voor de training in te nemen, en gedurende de dag je koolhydraatinname laag te houden. Het lichaam wordt zo extra gestimuleerd om op hoog tempo vet te verbranden voor energie.

V) Waar wordt MCT olie van gemaakt?
A) MCT olie wordt gemaakt uit palmkernen, via een speciaal proces worden hieruit de Middellange keten vetzuren (MCT) eruit gefilterd.

(bron: XXL Nutrition)

Niet geschikt

Dit product is niet geschikt voor mensen die het MCT-dieet om medische redenen volgen.