Vetarm recept voor kwark taart
1 pak lange vingers
3 el frambozen- of aardbeienjam
8 blaadjes gelatine
500 g frambozen en/of aardbeien
2 el frambozen- of aardbeienlimonadesiroop
3 dl magere melk
500 g magere kwark
1 el citroensap1 el suiker
Verdeel de lange vingers over de bodem en bestrijk ze met de jam. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Leg ongeveer 12 aardbeien of frambozen apart voor de garnering. Pureer de rest van het fruit met de limonadesiroop in een keukenmachine of met de staafmixer. Maak de melk warm en los hierin de goed uitgeknepen gelatineblaadjes op. Laat de melk afkoelen tot deze dik begint te worden. Roer de kwark los en meng deze met het citroensap, de melk, de suiker en de vruchtenpuree. Schenk het mengsel in de springvorm en laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer met de achtergehouden frambozen of aardbeien.
Dit recept bevat 8,8 g LCT-vet
Per punt bevat dit recept 0,8 g LCT-vet