Vetarm recept voor kruidkoek

500 gram zelfrijzend bakmeel
400 gram bruine basterdsuiker
200 gram rozijnen
4 dl karnemelk
5 theelepels koekkruiden
mespunt zout
Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Meng het bakmeel, de basterdsuiker, de rozijnen en de koekkruiden goed door elkaar. Voeg desgewenst een mespunt zout toe. Voeg vervolgens de karnemelk toe en mix het geheel tot een glad beslag ontstaat. Vet een cakeblik in met MCT-margarine. Vul het bakblik met een beslag en bak de kruidkoek in 1 uur en drie kwartier (105 minuten) gaar.
Haal de kruidkoek pas uit het bakblik als hij helemaal is afgekoeld. Bewaar goed afgedekt om uitdrogen te voorkomen.
Variatie: voeg een in stukje gesneden grote appel toe voor een extra gevulde kruidkoek.

Dit recept bevat 5,5 g LCT-vet
Eén plak koek van 30 g bevat 0,4 g LCT-vet