Vetarm recept voor appeltaart.

Voor een springvorm met een doorsnee van 18 cm
2 goudrenetten
150 g zelfrijzend bakmeel
125 g witte basterdsuiker
100 g MCT-margarine
1 eiwit
scheutje magere melk
kaneel

Verwarm de oven voor op 160 ºC.
De goudrenetten schillen en in dunne plakjes snijden. Goed met suiker en kaneel bestrooien. Van het deeg een bal kneden. De springvorm met de de MCT-margarine invetten en met een beetje bloem bestuiven. Nu 2/3 deel van de deeg in de springvorm drukken, de randen goed hoog en paneermeel erover heen strooien om klefheid van het deeg te voorkomen. De appelschijven gelijkmatig over het deeg verdelen. De rest van het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen en hiervan reepjes snijden om de taart mee te garneren.
Bak de appeltaart in ongeveer 60 minuten in de oven.

Dit recept bevat 15,8 g LCT-vet
Per punt bevat dit recept 1,9 g LCT-vet