Biefstuk à la Mexicana

Vetarm recept voor biefstuk

4 biefstukken
3 el MCT-margarine
1 el MCT-olie
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
100 g maïskorrels, uitgelekt
3 el appelsap
3 tomaten
3 el verse koriander (grof gesneden) zoutpeper

Dep het vlees droog en kruid het met peper. Smelt de MCT-margarine in een koekenpan. Bak de biefstukken op hoog vuur aan beiden kanten bruin, temper het vuur en bak ze ca. 3-5 minuten totaal. Voeg eventueel een klontje MCT-margarine toe als de jus te bruin wordt. Verhit intussen 1 eetlepel MCT-olie in een andere pan en bak de ui en de knoflook glazig. Bak de maïs op middelhoog vuur 2 minuten mee. Voeg de appelsap toe en laat het vocht inkoken. Voeg de blokjes tomaat toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de biefstukken met de warme salsa, bestrooid met de koriander.
Tip: Serveer de biefstuk met gekookte rijst en kidneybonen.

Dit recept bevat 7,8 g LCT-vet
Per portie bevat dit recept 2 g LCT-vet