Gestoofde wijtingfilet met appel en ui

Vetarm recept voor vis wijting filets

600g wijtingfilets1 grote ui, gesnipperd
1 stevige zure appel, in stukjes
1 tl gedroogde tijm
1 dl appelsap
1/4 visbouillontabletallesbinder
1 el MCT-margarine

Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de ui, de appel en de tijm in de MCT-margarine. Breng het appelsap aan de kook en los de bouillontablet erin op. Schep de helft van het appelmengsel in een vuurvaste schaal. Leg de wijtingfilets op het appelmengsel, schep de rest van het appelmengsel erop. Giet het appelsapmengsel erover. Dek de schaal af en laat de vis in de voorverwarmde oven in 15 minuten gaar worden. Giet het stoofvocht voorzichtig uit de schaal in een pannetje. Breng het vocht aan de kook en voeg 1-2 eetlepels allesbinder toe om de saus te binden. Schep de saus over de vis.

Dit recept bevat 10,5 g LCT-vet
Per portie bevat dit recept 2,6 g LCT-vet