Erwtensoep (4-6 personen)

Vetarm recept voor erwtensoep

500 g groene spliterwten
1 tl zout
1 tl peper
1 grote ui, grof gesnipperd
1 grote prei, in kleine stukjes
1 koolrabi, in kleine stukjes
2 tabletten voor vleesbouillon
1 tablet voor kruidenbouillon
1 kruidenbuiltje
3 l water

Doe alle ingrediënten in een ruime pan en breng dit aan de kook. Laat dit 4 tot 5 uur zachtjes koken tot alle ingrediënten zacht geworden zijn. Regelmatig doorroeren. Kleine stukjes eventueel fijnmaken.
Serveer met roggebrood of volkorenbrood.
Variatie: enkele suggesties voor extra vullingen:
– mager soepvlees
– gehaktballetjes gemaakt van rundertartaargehakt (4,4 g LCT per 100 g)
– blokjes in MCT-olie gebakken brood

Dit recept (zonder toevoegingen) bevat 10 g LCT-vet
Per portie bevat dit recept 2,5 g LCT-vet