Bruine bonensoep

Vetarm recept voor bruine bonen soep

2 blikken bruine bonen à 800 g
2 uien, gesnipperd
1 grote prei, in ringen
1 el kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl gemberpoeder
1 el geraspte gemberwortel
2½ dl gepureerde tomaten
50 g (volkoren)macaroni
1 l water
zout en peper

Laat de bruine bonen uitlekken.
Verhit een kookpan met antiaanbaklaag (of doe een scheutje MCT-olie in een gewone pan) en fruit de ui en prei samen met de kerriepoeder, paprikapoeder, zout en 1 eetlepel water. Voeg de gemberpoeder, gemberwortel, bruine bonen, gepureerde tomaten, 1 liter water en macaroni toe. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Dit recept bevat 12,8 g LCT-vet
Per portie bevat dit recept 3,2 g LCT-vet