Minipizza (5 stuks)

Vetarm recept voor minipizza.
1/3 pak witte broodmix
½ el MCT-margarine
3 dl warm water
voor de vulling van één pizza:
½ – 1 tl MCT-olie
15 g magere achterham
15 g 20+ kaas
50 g groenten, bijvoorbeeld tomaat, champignons, prei

Verwarm de oven voor op 200 ºC
Bereid het brooddeeg en laat het rijzen zoals op de verpakking staat aangegeven. Verdeel het deeg in vijf porties. Rol de porties deeg uit tot ronde lapjes en leg deze op een met MCT-olie ingevette bakplaat. Prik het deeg in met behulp van een vork en bestrijk het met MCT-olie. Beleg de pizza’s met de groenten en het vlees en bestrooi ze met 20+ kaas.
Plaats de pizza’s in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar en bruin
Variatie: gebruik in plaats van zelfbereid deeg een sneetje (stok)brood als pizzabodem.

Dit recept bevat 5,6 g LCT-vet
Per portie bevat dit recept 1,1 g LCT-vet