Pikante kip met kaneel

Vetarm recept voor kip

4 kipfilets
3 el MCT-olie
2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, gesnipperd
2 rode paprika’s, in ringen gesneden
2 glazen rode wijn
½ rode peper, gesneden
50 g gewelde rozijnen
peper
zout
kaneelpoeder
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een ovenschaal in met MCT-margarine of MCT-olie.
Wrijf de kipfilet in met zout, peper en flink wat kaneel. Verhit de olie in een wok en roerbak de kipfilet rondom goudbruin. Neem de kip uit de pan en houdt hem warm in een stuk aluminiumfolie. Roerbak vervolgens de uien, de knoflook en de paprika in de wok. Maak op smaak met peper. Blus het geheel af met de rode wijn en laat het even aan de kook komen.
Doe het groente-wijnmengsel over in de ovenschaal. Leg de kip er boven op en voeg de rozijnen toe. Plaats de ovenschaal gedurende ongeveer 30 minuten in de oven.
Serveer met rijst.

Dit recept bevat 7,6 g LCT-vet
Per portie bevat dit recept 1,9 g LCT-vet