Kipfilet met gember en paprika

Vetarm recept voor kip met gember en paprika

4 halve kipfilets
3 el MCT-olie
1 cm versgeraspte gemberwortel
1 ui, gesnipperd
1 groene paprika, in stukjes
1 rode paprika, in stukjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
2-4 struikjes witlof, in ringen
1 verse mango, in stukjes
2 el meloenbolletjes
4 el ontpitte kersen of gepelde lychees uit blik
peper

Snijd de kip in kleine stukjes. Verwarm de olie in de wok. Roerbak hierin de kip goudbruin. Voeg de gemberwortel, de ui, de paprika, de knoflook en de witlof toe en roerbak het geheel ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de mango, de meloenbolletjes en de kersen of lychees toe en verwarm het geheel ongeveer 15 minuten op laag vuur. Maak het gerecht op smaak met peper. Serveer met rijst.

Dit recept bevat 3,8 g LCT-vet
Per portie bevat dit recept 0,9 g LCT-vet